Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 3 jan 2016 / 17:00 uur

Culinaire gezelligheid in Markthal slaat aan

Kun je geen genoeg krijgen van al die programma’s over eten? Lucky you! Sinds vandaag is er namelijk weer één bijgekomen en ook nog een in de Markthal. De Wereld van Smaak TV is vanaf nu elke zondagochtend te zien op RTL4. In het programma, gepresenteerd door Sanne Heijen en Arno Raymakers, wordt ons eetgedrag onder de loep genomen.

Goed eten

Volgens Ellen Scholtens, creatief directeur van De Wereld van Smaak, zijn de eerste reacties goed. ,,Veel vrienden en familie van mij hebben ontzettend positief gereageerd.” Of de rest van Nederland dat ook doet zal maandag blijken, dan worden de eerste kijkcijfers gepresenteerd.

Scholtens hoopt met het programma te laten zien dat goed eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn. „Er zijn Markthallen over de hele wereld, maar die hebben geen culinair centrum zoals in Rotterdam. Er zijn zoveel mogelijkheden om diervriendelijk, lokaal, vers en gezond eten te maken. De Nederlandse keuken is de laatste tijd zo verbeterd. Men heeft tegenwoordig ook meer interesse in wat ze in hun lijf stoppen.’’

Wekelijkse gasten

Elke week zijn er andere koks en specialisten die de kijkers meer vertellen over voeding en gezondheid. „Volgende week komt Herman den Blijker praten over vlees. En Jan Bartelsman komt vertellen over foodfotografie. Om bijvoorbeeld ook het jongere publiek aan te spreken laten we zien hoe je het beste kunt bloggen over je maaltijd.”

Zondagmiddag

Er zijn inmiddels wel genoeg kookwedstrijden op tv. Het is tijd voor gezellige informatie over eten, stelt Scholtens. „Als dit programma een succes is gaan we ermee door. Er is altijd ruimte voor verbetering. Misschien verplaatsen we dan naar de zondagmiddag. Dan kunnen we het meer diepgang geven. Er kan ook iets gedaan worden met koken met kinderen. Er is genoeg interesse in eetprogramma’s. Daar ligt het niet aan.”

https://www.facebook.com/dewereldvansmaak/posts/1634736166787508:0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Culinaire gezelligheid in Markthal slaat aan
Sluiten