Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 3 jan 2016 / 11:13 uur

Cees Geel heeft veel respect voor politie Rotterdam

Flikken Rotterdam-acteur Cees Geel heeft groot respect voor de Rotterdamse politie en is dankbaar voor de manier waarop de cast van de nieuwe politieserie in de Maasstad is verwelkomd. Dat laat hij weten in een interview met NU.nl.

Aanstaande vrijdag barst het Flikken Rotterdam-spektakel los en zijn acteurs Geel, Mark van Eeuwen, Huub Stapel, Maryam Hassouni en Maartje van de Wetering te zien op de nationale beeldbuis.

Respect voor korps

Geel hoopt de rol van politieagent zo echt mogelijk te vertolken, vertelt hij. „Wij willen niets dan respect uitstralen naar het korps. Je moet niet vergeten wat agenten iedere dag mee maken en met wat voor idioten ze te maken hebben. Daar moet je rekening mee houden. Dat wil je ook laten zien als acteur.”

‘Goede reacties’

Verschillende agenten lieten bij de aankondiging van het programma weten boos te zijn over het geld dat in de serie zou worden gestoken. Die storm is inmiddels gaan liggen, weet Geel. „Iedere dag waren agenten bij de opnames en nooit heeft iemand iets van ontevredenheid laten merken. De medewerking is groot en we krijgen hele goede reacties. Ik weet dan ook wel zeker dat het toen echt om een klein groepje ging: mensen die spraken vanuit hun emotie en niet rationeel nadachten. Het potje waarvan medewerking aan Flikken Rotterdam werd geboden, is niet hetzelfde potje als waar zij iets uit krijgen.”

Flikken Rotterdam is vrijdag 8 januari om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cees Geel heeft veel respect voor politie Rotterdam
Sluiten