Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 dec 2015 / 12:55 uur

Wijntje mag weer in Rotterdamse stadsparken

Rotterdam gaat het alcoholgebruik in de zomer in stadsparken toestaan. Daardoor is het weer mogelijk om bij een picknick een lekker wijntje te drinken. Dat valt te lezen in het aanwijzingsbesluit alcoholverbodgebieden dat naar de gemeenteraad is gestuurd.

Het alcoholverbod in de parken is al jaren omstreden. De maatregel werd ingevoerd om dronken overlastgevers aan te kunnen pakken, maar iemand die op een zonnige dag een glaasje wijn in het park wilde drinken werd ook beboet. De stad telt nu nog 28 gebieden waar het niet is toegestaan alcohol te drinken. Vanaf volgend jaar gaat dat aantal terug naar 24.

Van 1 april tot en met 30 september mag de kurk van de fles in Het Park onder de Euromast, Wijkpark Oude Westen, Museumpark, de Boompjeskade/Leuvehoofd en het Vroesenpark. Deze gebieden krijgen een zogenoemde seizoensgebonden toewijzing. Wie dronken is en overlast veroorzaakt kan alsnog worden aangepakt op basis van openbare dronkenschap.

In gebieden waar een alcoholverbod van kracht is, is het niet toegestaan om met een geopend blikje of flesje rond te lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wijntje mag weer in Rotterdamse stadsparken
Sluiten