Job Halkes
Job Halkes Binnenland 2 dec 2015

‘Verplaats City Racing naar het havengebied’

City Racing Rotterdam moet op 21 augustus volgend jaar plaatsvinden in het havengebied en niet in het centrum van de stad. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren (PvdD) in Rotterdam. Dat stelt de partij in schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Hoewel de financiering voor het evenement nog niet rond is wil de PvdD het racespektakel bij voorbaat al de stad uit hebben. Ze zijn bezorgd over de geluidsoverlast en de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. De partij wil dan ook weten of de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen een rol speelt bij het verlenen van een vergunning.

Ook zou er weinig draagvlak zijn voor het evenement. De gebiedscommissie centrum stelt dat er nauwelijks draagvlak is voor de City Racing vanwege de overlast en de gevolgen voor de bereikbaarheid. Ook op het Noordereiland zou men niet gelukkig zijn met het evenement, omdat de Willemsbrug twee dagen niet bruikbaar is.

Naar de haven

De partij wil dan ook niet dat andere wijken rondom het centrum worden gebruikt als alternatief. „Daar zijn die wijkbewoners bewoners natuurlijk niet blij mee. Onze bezwaren zijn evenmin weggenomen: stank, herrie en uitlaatgassen blijven. Als het college per se wil vasthouden aan het evenement, dan denken wij dat het havengebied een geschikte locatie is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Verplaats City Racing naar het havengebied’
Sluiten