Jordy Kruse
Jordy Kruse Binnenland 17 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Trams bekogeld in Amsterdam

In Amsterdam is donderdagavond een tram bekogeld met stenen. Inzittenden zouden hebben gedacht dat er op ze geschoten werd, waardoor er paniek ontstond. ”Iedereen liggen, we worden beschoten”, zou er zijn geroepen.

AT5 heeft foto’s van de tram binnengekregen, waarop is te zien dat er meerdere barsten in de ramen zitten. Een getuige vertelt over een harde knal die werd gehoord. ”We hoorden een harde knal, waarna de bestuurder ging kijken en vervolgens nam hij contact op met de centrale. Toen hoorden we weer twee knallen.”

Bij de tweede serie knallen ontstond paniek. ”Iemand riep dat we moesten gaan liggen en dat de tram door moest rijden, vervolgens zijn we praktisch in één ruk doorgereden naar de eindhalte’’, aldus de getuige.

Ook een andere tram is bekogeld. Wie de stenen heeft gegooid en waarvandaan, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trams bekogeld in Amsterdam
Sluiten