Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 30 dec 2015 / 10:15 uur

RET: Geen subsidie voor metro en tram nodig in 2017

De Rotterdamse metro’s en trams hebben in 2017 geen financiële steun meer nodig van de overheid. Dat is uniek in Nederland. De afname van het aantal poortjesspringers en zwartrijders en de toename van het aantal reizigers leveren de RET zoveel extra miljoenen op, dat bijspringen van de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag niet meer nodig is.

RET imago

Volgens Pedro Peters, RET-directeur, is het aantal reizigers sinds 2012 met 25 procent gestegen. In de regio Rotterdam reizen dagelijks 300.000 mensen met de metro en 200.000 met de tram. Volgens Peters is het aantal ook gestegen omdat het imago van het openbaar vervoer is verbeterd. Er is in de afgelopen jaren 500 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe trams en metrostellen. Ook worden ze schoner en veiliger gehouden.

Zwartrijders

Het zwartrijden is door de plaatsing van poortjes van 12 procent naar minder dan 1 procent gedaald. Daardoor verdient de RET dagelijks 60.000 euro extra.

Het bedrijf kreeg voor de regio Rotterdam-Den Haag 40 miljoen euro subsidie. In 2017 moet dat bedrag teruggebracht zijn naar 0 euro.

Reageer op artikel:
RET: Geen subsidie voor metro en tram nodig in 2017
Sluiten