Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 9 dec 2015 / 19:29 uur

Rotterdammer voorziet de wereld van lightsabers

De Rotterdamse Roy Gisling is industrieel ontwerper van beroep. Volgens hem heeft zijn liefde voor de Star Wars films flink bijgedragen aan het feit dat hij nu succesvol ontwerper is. „De aantrekkingskracht is altijd de visuele kant van de films geweest. De vormgeving van de decors, voertuigen, kostuums en rekwisieten. Er zit zoveel detail en liefde in alles, en er spreekt een logica van uit. Het klopt helemaal”, zegt Gisling tegen Dichtbij.

Door zijn liefde voor de films en zijn technische achtergrond is Gisling zelf een light saber in elkaar gaan knutselen. „Luke Skywalker had eigenlijk een oude, omgebouwde flitser in zijn handen. Daardoor kon ik een nauwkeurig replica maken.”

Gisling verkoopt nu wereldwijd onderdelen waarmee Star Wars fans zelf een lightsaber kunnen maken. Ze zijn niet van echt te onderscheiden en hij krijgt ongeveer vijftig bestellingen per maand. Volgens Gisling zijn er al zo’n duizend light sabers gemaakt met zijn spullen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammer voorziet de wereld van lightsabers
Sluiten