Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 10 dec 2015 / 17:00 uur

Rotterdammer op drukke singel gepakt voor wapenbezit

Een 22-jarige Rotterdammer is donderdagmiddag op de drukke Stationssingel, achter het Rotterdamse Centraal Station, in de boeien geslagen voor wapenbezit.

De aanhouding gebeurde met getrokken pistool en onder het toeziend oog van vele treinreizigers en passanten, laat de politie weten.

Vuurwapen

Bij de man werd afgelopen 30 november al een vuurwapen aangetroffen toen agenten op de Rotterdamse Vuurplaat een auto controleerden met twee mannen. Tijdens de controle stapte de bijrijder als bestuurder in de auto. Hij kon later, na een vluchtpoging, in de Persoonshaven worden aangehouden. De oorspronkelijke bestuurder niet.

Toeval

De agenten wisten de man donderdagmiddag alsnog in de kladden te grijpen toen hij opviel door asociaal rijgedrag. De agenten controleerden de 22-jarige e automobilist. Toen hen via het opvragen van gegevens duidelijk was dat de Rotterdammer gesignaleerd stond én bovendien als vuurwapengevaarlijk moest worden gezien, ondernamen ze direct actie.

De Rotterdammer werd vervolgens geboeid naar een politiebureau overgebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammer op drukke singel gepakt voor wapenbezit
Sluiten