Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 1 dec 2015 / 13:00 uur

Rotterdammer Lars plaatst miljardste Marktplaatspost

Bloemen voor de 25-jarige Lars de Roo uit Rotterdam. Hij is sinds vrijdag namelijk de man van de miljardste advertentie op handelsite Marktplaats.

De Rotterdammer plaatste vorige week een bericht over zijn te koop staande drumstel en viel daarmee in de prijzen. „Van mijn dertiende tot mijn negentiende jaar heb ik altijd graag op dit drumstel gespeeld, maar na een verhuizing naar een appartement had ik er helaas geen plek meer voor”, vertelt Lars.

Modem

De eerste advertentie op de ruilsite, een modem, werd geplaatst in 1999. Sindsdien is de onlinehandel tussen consumenten in een stroomversnelling geraakt, spreekt directeur Olivier van Duijn. ,,Een miljard advertenties is het ultieme bewijs van de Nederlandse ondernemersgeest, het onderstreept dat wij een handelsvolk in hart en nieren zijn.”

Tien miljoen advertenties

Inmiddels plaatsen de 7,3 miljoen maandelijkse bezoekers van Marktplaats samen elke maand ruim tien miljoen advertenties. „Nu de economie aantrekt neemt de handel in tweedehands luxegoederen bijvoorbeeld stevig toe. De samenleving is doorlopend in ontwikkeling en Marktplaats is daar een reflectie van,” aldus Van Duijn.

Bijzonder

Lars is een titel rijker en in één klap zijn drumstel kwijt. De site zelf kocht het product namelijk over. „Dat ik de 1 miljardste advertentie heb geplaatst voelt bijzonder, het is een enorm aantal.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammer Lars plaatst miljardste Marktplaatspost
Sluiten