Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 1 dec 2015 / 15:55 uur

Rott Spots: Keith Haring Kunsthal

De Rotterdamse Evy, Jojanneke en Tamara geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Rotterdam. Deze keer: Tamara Jiménez.

Op weg naar de Kunsthal is het al duidelijk dat Rotterdam tot 7 februari 2016 in de ban is van niemand minder dan Keith Haring. De wereldberoemde en iconische poppetjes zijn namelijk niet alleen te vinden in het museum. Wie veel met het openbaar vervoer reist, heeft ze ongetwijfeld al op de verschillende metrostations bewonderd.

Wie Haring vooral kent als de artiest van de vrolijk gekleurde poppetjes en hondjes leert tijdens de expositie een andere kant van de kunstenaar kennen. Op de canvassen en tekeningen zijn ook obscure scènes te zien. Wat me vrij snel opviel, is dat veel van zijn werken bijna allemaal de naam ‘Untitled’ dragen. Na wat onderzoek kwam ik erachter wat hij hiermee bedoelde. Volgens Haring mocht iedereen namelijk zijn eigen visie op de kunstwerken loslaten.

Dus een leuk uitje om je creatieve brein zijn werk te laten doen. The Political Line van Keith Haring is een echte aanrader voor liefhebbers van moderne kunst.

Beoordeling

Decor: 7
Prijs/kwaliteit : 7
Beleving: 8
Eindcijfer: 7,3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rott Spots: Keith Haring Kunsthal
Sluiten