Job Halkes
Job Halkes Binnenland 1 dec 2015 / 11:20 uur

PvdD: Metro naar strand omleggen om nauwe korfslak

Als het aan de Partij voor de Dieren in Rotterdam ligt wordt de metrolijn naar Hoek van Holland op een andere manier aangelegd. Volgens de partij wordt de nauwe korfslak de dupe van het doortrekken van de metro naar het strand. Het beestje leeft in het Vinetaduingebied en daar komt de nieuwe verbinding dwars doorheen te lopen.

„De nauwe korfslak wordt in haar voortbestaan bedreigd door de doortrekking van het spoor tot aan het Hoekse strand”, zo stelt de PvdD in schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. De partij wil weten hoe de ecologische waarde van het gebied behouden kan worden en wijst op alternatieven. „ Het college heeft voor de rechttoe-rechtaanoplossing gekozen, terwijl er veel alternatieven zijn waarbij het kwetsbare Vinetaduin wordt omzeild.”

De nauwe korfslak draagt een bijzonder huisje met zich mee. De slak is roodbruin of geelbruin en draagt ene linksgewonden huisje. Volgens de partij komt het beestje in de regio Rijnmond alleen voor in de Vinetaduinen. Vanwege de zeldzaamheid is de nauwe korfslak een beschermde diersoort in Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PvdD: Metro naar strand omleggen om nauwe korfslak
Sluiten