Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 29 dec 2015

Politie vreest voor aanslag met bakfiets

Het klinkt als een enorm vervroegde 1 aprilgrap, maar de veiligheidsdiensten zijn bloedserieus: er wordt gewaarschuwd voor een aanslag in Amsterdam met bakfiets of fiets met explosieven rond oud en nieuw.

Dit meldt het Parool vandaag. Alle agenten hebben via een memo de opdracht gekregen extra alert te zijn op drukke plaatsen en rond evenementen. Verder staat er in het bericht vermeld dat „als middel zou sprake kunnen zijn van een (bak)fiets voorzien van explosieven.”

Vragen

Volgens een bericht dat binnen de Amsterdamse politie is verspreid, zijn er nog altijd “geen concrete aanwijzingen voor een voorgenomen aanslag”, maar “blijven de signalen wijzen op dreiging, juist tussen kerst en de jaarwisseling”. Na de interne oproep kreeg de informatiedienst van de Amsterdamse politie (Dienst Regionale Informatieorganisatie, DRIO) veel vragen, vooral over specifiekere kenmerken van de (bak)fiets, maar daarop kan tot op heden geen antwoord worden gegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie vreest voor aanslag met bakfiets
Sluiten