Job Halkes
Job Halkes Binnenland 15 dec 2015 / 11:50 uur

Nieuwe A4 Delft – Schiedam mag toch open

De nieuwe A4 tussen Delft en Schiedam mag open. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft de benodigde vergunning verstrekt aan Rijkswaterstaat. Wel zijn er een aantal voorwaarden in opgenomen over het wegpompen van extra water in het verdiepte deel.

Volgens het Hoogheemraadschap heeft Rijkswaterstaat een oplossing gevonden om het verzakken van het grondwater in de polder tegen te gaan. Door die verzakking maakten bewoners van het gebied zich zorgen. Om de A4 droog te houden gaat Rijkswaterstaat anderhalf miljoen liter water wegpompen en dat is drie keer zoveel als eerder berekend. Door een lekkage in de damwand loopt het water het verdiepte gedeelte binnen.

Rijkswaterstaat gaat het overtollige water nu terug de grond inpompen. Zo wordt voorkomen dat de grondwaterstand in de polder daalt, waardoord e veengrond niet uitdroogt en inklinkt. Voor de gemeente Midden-Delfland was dat het belangrijkste bezwaar. Door het inklinken zouden huizen kunnen verzakken en natuur kunnen worden aangetast.

Opening

Wanneer de weg definitief opengaat is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe A4 Delft – Schiedam mag toch open
Sluiten