Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 15 dec 2015 / 16:00 uur

Nablijven was nog nooit zo leuk in De School

Goed nieuws voor alle doorhalers en feestneuzen die slapen maar zonde van hun tijd vinden.

We gaan weer naar School!

Zondag 3 januari opent De School haar deuren, een 24-uurslocatie in Amsterdam-West ter hoogte van het Rembrandtpark. De voormalige technische school aan de Dr. Jan van Breemenstraat zal vijf jaar lang zeven dagen per week open zijn als concertpodium, restaurant, club en café. De School is opgezet vanuit Post CS BV, dat eerder achter Club 11 en Trouw zat, het is dan ook niet geheel toevallig dat het logo van deze nieuwe aanwinst lijkt op dat van zijn oudere broers.

We open on January 3 2016 http://www.deschoolamsterdam.nl

Gepostet von De School am Dienstag, 15. Dezember 2015

nbsp;

Amsterdamse dj’s

De nieuwe eigenaren zijn Ernst Mertens en Jochem Doornbusch. Trouw’s voorman Olaf Boswijk blijft als mede-eigenaar betrokken bij het project, maar niet als actief bestuurder. In de voormalige fietsenkelder van De School huist de club, met een dansvloer waar zo’n vijfhonderd mensen los kunnen gaan. De dj draait tussen het publiek, ondersteund door lichtopstellingen van kunstenaars Children of the Light. De programmering zal voor een groot deel uit lokale dj’s bestaan, die de tijd krijgen lang te draaien. Dj’s Job Jobse, Jasper Wolff&Maarten Mittendorff en Cinnaman staan in elk geval al op de programmering voor januari.

24 uur lang

De School slaat een andere richting in dan de meeste clubs. Programmeur Luc Mastenbroek: „We hebben ervoor gekozen niet samen te werken met externe promoters, om zo dj’s de ruimte te geven hun eigen avonden in te vullen met artiesten waarmee zij een goede bandhebben. Onder het dak van De School bouwen de DJs en het publiek zo samen de club op.” De eerste maanden zal De School in het weekend tot in de vroege ochtend geopend zijn en de ambitie is een cultuur op te bouwen waarin de 24-uursvergunning ten volle benut kan worden.

I

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nablijven was nog nooit zo leuk in De School
Sluiten