Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 29 dec 2015 / 15:51 uur

Meneer of mevrouw Lampen heeft geluk!

Heet je Let Lamp of T.L. Buis? Of Vuurvlieg van achteren? Dan ben je een geluksvogel, als je tenminste van rennen houdt. Alle mensen met ‘lichtgevende namen’ krijgen het tweede startbewijs gratis voor de Amsterdam Light Run op zaterdag 16 januari.

592 Van der Lichten, 0 Kaarsen

Een rondje telefoongids leert dat er best wat lichtgevende achternamen zijn: 8 Lichten en 592 Van der Lichten, 0 keer Lamp en 1 keer Lampen, 11 Brandt en 42 Brand, 25 Zonnen, 4 maal Maan, 0 Zaklampen en 0 Kaarsen en 4 maal Vuur.

Frauderen onmogelijk

Frauderen kan niet: de ‘lichtgevende mensen’ moeten na hun inschrijving een mailtje sturen aan [email protected] met een scan van een ID-bewijs plus de NAW-gegevens en mailadres van hun introduce. Gefixt? Dan loop je straks eigenlijk voor de helft van het geld mee (19,50 euro) dankzij je lichtachternaam.

Fun Run van 5 kilometer

De Amsterdam Light Run wordt voor de eerste keer gehouden en is een ‘fun run’ van 5 kilometer dwars door het centrum, met een afterparty in de Beurs van Berlage als toetje. De ‘lichtloop’ is de sportieve uitsmijter van Amsterdam Light Festival en je rent tussen veertien lichtkunstwerken en kleurrijke projecties. Ook de Stopera, de Magere Brug, Carré, de grachten en andere Amsterdamse iconen zijn verlicht.

Vol = Vol

De eerste lopers vertrekken om 19.00 uur vanaf het plein voor de Beurs van Berlage en de finish is op de Nieuwendijk ter hoogte van het Beursplein. De gemeente heeft bepaald dat er maximaal 1.500 lopers mogen deelnemen aan het evenement en inschrijven kan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meneer of mevrouw Lampen heeft geluk!
Sluiten