Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 7 dec 2015 / 10:43 uur

Meevaller voor gemeente: ziekenhuis lost schuld af

Het was de vraag of de gemeente haar geld ooit nog terug zou zien, maar inmiddels is er een punt gezet achter een langlopende kwestie tussen het Slotervaartziekenhuis en gemeente Amsterdam. Na jaren heeft het ziekenhuis de lening van 4,6 miljoen euro terugbetaald aan de gemeente. Dit blijkt uit een jaarrekening over 2014.

Oorsprong

De lening die in guldentijd 10 miljoen bedroeg werd bij de verzelfstandiging van het Slotervaartziekenhuis door de gemeente verstrekt. Toen de financiële situatie van het ziekenhuis in 2008 beter werd, wilde de gemeente haar geld terug. Voormalig directeur Aysel Erbudak dacht daar anders over, en zo vormde de lening een bron van conflict. Erbudak vond de rente van zes procent te hoog en regelde volgens eigen inzicht de afbetaling.

Rechtszaken

Een betalingsregeling tussen de gemeente Amsterdam en het ziekenhuis had nog wat voeten in de aarde. Er kwam een directiewisseling aan te pas en werden diverse rechtszaken gevoerd voordat de gemeente en het Slotervaart in 2013 een akkoord sloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meevaller voor gemeente: ziekenhuis lost schuld af
Sluiten