Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 16 dec 2015 / 18:05 uur

Markthal onbetwiste winnaar Architectuurprijs 2015

De Markthal en De Nieuwe Margriet, een flat in Rotterdam-Prinsenland, zijn de grote winnaars van de Rotterdam Architectuurprijs 2015. De Markthal heeft woensdagavond in het stadhuis de vakjuryprijs gewonnen en De Nieuwe Margriet sleepte de publieksprijs in de wacht.

Weergaloos

Volgens de jury is de Markthal de onbetwiste winnaar van deze editie. „Een weergaloos project waarmee een volstrekt nieuwe typologie is uitgevonden. De Markthal levert een bijdrage van grote waarde aan het woonaanbod van Rotterdam. Hier komt wonen samen met marktfuncties, winkels en horeca in een feestelijk gebouw van onbetwiste iconische waarde. Een aanwinst voor de stad.”

Publieksprijs

Bouwwethouder Ronald Schneider reikte de prijs uit aan het team van De Nieuwe Margriet. Het Cabriohuis en De Markthal werden nummer 2 en 3 in de verkiezing van de publieksprijs. De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De prijs is in het leven geroepen om het architectuurklimaat in Rotterdam verder te stimuleren en de kwaliteit van de gebouwde en geleefde stad te verbeteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Markthal onbetwiste winnaar Architectuurprijs 2015
Sluiten