Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 2 dec 2015

Letters I amsterdam in alle kleuren van de regenboog

Niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld zijn de iconische I amsterdam-letters. Werkgroep RozeLinks, onderdeel van Groenlinks, ziet de bekende letters graag veranderen in alle kleuren van de regenboog: van rood en oranje tot indigo en violet. Volgens Rozelinks is dit de ideale manier om de wereld te laten zien dat Amsterdam een ‘roze’ stad is.

Amsterdam koploper

„Sinds decennia is Amsterdam een van de onbetwiste koplopers als het gaat om acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders", schrijft de werkgroep. Met EuroPride 2016 voor de deur is deze actie volgens RozeLinks de ideale manier om te laten zien dat Amsterdam de LHBT-rechten hoog in het vaandel heeft staan. Aangezien toeristen regelmatig met de letters op de foto gaan, zullen de opvallende kleuren op veel aandacht kunnen rekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Letters I amsterdam in alle kleuren van de regenboog
Sluiten