Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 23 dec 2015 / 11:18 uur

Illegale stamcelbehandelingen in Rotterdam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar een Rotterdamse kliniek waar stamceltransplantaties worden uitgevoerd. Volgens de Inspectie hebben alleen universitaire medische centra en het Nederlandse Kanker Instituut hier toestemming voor. Arts/acupuncturist John Setyo behandelt daar zonder vergunning onder andere Parkinsonpatiënten met stamcellen. De arts heeft geen wetenschappelijk bewijs voor zijn behandeling.

De op de Erasmus Universiteit afgestudeerde basisarts heeft sinds de afgelopen zomer zeker tien patiënten behandeld. Setyo claimt dat hij niet wist dat hij een vergunning nodig had om te mogen werken met stamcellen. Maar volgens de basisarts werken zijn behandelingen en zijn de patiënten tevreden met het resultaat.

Er loopt nog een onderzoek naar een andere privé-kliniek in Nederland waar er met stamcellen wordt gewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Illegale stamcelbehandelingen in Rotterdam
Sluiten