Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 14 dec 2015 / 16:00 uur

Filip DeWinter spreekt op protest Pegida Rotterdam

Filip DeWinter, kopstuk van de Belgische politieke partij het Vlaams Belang, komt zaterdag naar Rotterdam om te spreken tijdens de tweede Pegida demonstratie.

De omstreden rechtse politicus sprak vorig week in het Duitse Dresden waar tienduizend mensen op afkwamen. In Rotterdam kwamen er in het laatste weekend van november zo’n honderd deelnemers af op een Pegida-protest bij de het Willemsplein onder de Erasmusbrug. De voorman staat bekend om zijn beruchte uitspraken. Zo zei hij bij de voordracht van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam dat ‘de islamitische machtsovername een feit is’.

Speech

Wat er precies in de speech van DeWinter staat wordt nu door de Duitse politie onderzocht, vanwege mogelijke strafbare uitspraken en volksopruiing.

De actiegroep Anti Fascistische Actie (AFA) heeft op hun site tegenstanders oproepen in verzet te komen. „Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.”

Protestmars

De anti-islamorganisatie Pegida houdt aanstaande zaterdag een protestmars in Rotterdam. De groep wilde afgelopen weekend demonstreren, maar dat stond de gemeente niet toe in verband met de viering van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Filip DeWinter spreekt op protest Pegida Rotterdam
Sluiten