Els Anker
Els Anker Binnenland 6 dec 2015 / 13:56 uur

Explosief in auto blijkt een nephandgranaat

Het ‘explosief’ dat in een auto aan de Pretorialaan in Rotterdam werd gevonden, blijkt een nephandgranaat te zijn. Agenten ontdekten de nephandgranaat in de auto nadat ze waren afgekomen op een ruzie.

Net echt

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om het voertuig te onderzoeken. „De handgranaat was niet van echt te onderscheiden, maar bleek nep te zijn”, aldus de politie. ,,We gaan onderzoeken wat de eigenaar van de auto hiermee van plan was.”

Stroomstootwapen

De auto met Lets kenteken is van een woningverhuurder die ruzie kreeg met een huurder. Hij bedreigde de man met een stroomstootwapen. De politie gaat ook uitzoeken wat hier precies is gebeurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Explosief in auto blijkt een nephandgranaat
Sluiten