Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 9 dec 2015 / 10:40 uur

Eerste getuige bijtincident geleidehond meldt zich

De eerste getuige van het bijtincident waarbij de geleidehond van de blinde Jasper betrokken was heeft zich inmiddels gemeld. Het gaat om een vrouw die na de gebeurtenis met het echtpaar sprak op een brug over het Amsterdams-Rijnkanaal. De politie roept andere getuigen op zich ook te melden.

Feiten

Tijdens een ontspannende wandeling met zijn vrouw werd de viervoeter van Jasper afgelopen zondag aangevallen in het Diemerbos. Hierbij liep het dier ernstige verwondingen op. De eigenaar van de andere hond ging er vandoor, en liet het echtpaar hopeloos achter. „Vermoedelijk heeft de betrokkene gereden in een karretje of 45-kilometer wagentje. Daarnaast hoorde Jasper en Marion de man voor vertrek de naam Torzo of Zorro naar zijn hond schreeuwen”, zegt Ellen Greve van KNGF Geleidehonden.

Herstel

Ian, de hond van Jasper is nu thuis aan het herstellen. Het is nog maar de vraag of hij weer aan het werk kan voor zijn baasje. „Na zijn herstel zal Ian weer met een instructeur de straat op moeten. Als hij zich dan bang gaat gedragen en ontwijkend gedrag zal vertonen kan hij helaas niet meer ingezet worden”, aldus Greve.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste getuige bijtincident geleidehond meldt zich
Sluiten