Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 11 dec 2015 / 17:45 uur

Delfshaven richt in 8 maanden nieuwe hockeyclub op

„Ik wil een hockeyvereniging om de hoek. En ik wil graag dat dit snel voor elkaar komt, want mijn kinderen hebben nu de leeftijd dat ze willen gaan hockeyen’’, was ongeveer de boodschap van het bericht dat Mirjam van Rijn zo’n acht maanden geleden op haar Facebook plaatste. Inmiddels is Hockeyclub Delfshaven een feit.

https://www.facebook.com/mirjam.vanrijn.543/posts/10153418544332975

Bijval

Van Rijn kreeg razendsnel veel bijval van andere ambitieuze ouders en enthousiaste buurtbewoners. Eén van hen is Annemieke Wegen-Delaas, die de verantwoordelijkheid van de pr van de kersverse hockeyclub op zich heeft genomen. „Wij hebben gekeken naar mogelijkheiden in plaats van problemen. We hebben durven dromen en die dromen hebben we tot dusver waar weten te maken.’’

Impuls

Volgens Rotterdam Sportsupport kon Delfshaven wel een dergelijke impuls gebruiken. „Vanaf het eerste moment hebben we de initiatiefnemers dan ook gesteund en hulp geboden bij het oprichten’’, zegt Yusuf Celik, verenigingsadviseur in onder meer Delfshaven.

Goede voornemens

De vereniging telt nu zo’n zestig leden. Eind dit jaar hoopt de nieuwe hockeyclub er honderd te hebben. Begin 2016 wil de gloednieuwe hockeyclub geaccrediteerd worden door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond, want dan mogen ze ook meedoen aan officiële competities. Tevens hopen ze een accommodatie in Delfshaven te vinden, want een hockeyveld heeft de Rotterdamse wijk nog niet.

Eigen coach

Momenteel kunnen kinderen van basisschool de Vierambacht trainen op school. En andere kinderen uit Delfshaven trainen in Sportcentrum West onder leiding van een combifunctionaris enthousiaste ouders, maar in de toekomst wil Hockeyclub Delfshaven beschikken over een eigen, gediplomeerde coach.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Delfshaven richt in 8 maanden nieuwe hockeyclub op
Sluiten