Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 5 dec 2015 / 10:37 uur

De Hef krijgt likje verf van 7,8 miljoen euro

De gemeente Rotterdam moet diep in de buidel tasten voor de opknapbeurt van het val van de Rotterdamse Hef. De renovatie gaat, volgens RTV Rijnmond, zo’n 7,8 miljoen euro kosten. Een flink bedrag vindt projectleider Marcel Walraven. ,,Maar je praat wel over 28.000 vierkante meter verfwerk”, legt hij aan de regionale omroep uit.

Lees ook: Onderhoud aan de Hef in volle gang

Het beweegbare deel van de spoorbrug werd eind vorig jaar uit de twee staande delen gehesen. Inmiddels ligt het gevaarte al een jaar lang in de Merwehaven. Nu is de renovatie dan eindelijk begonnen en dat is nodig: het val roest en zit vol met schimmel. Een goede verfbeurt kan het brugdeel dus wel gebruiken.

Eind volgend jaar moet het val weer helemaal in orde zijn en kan het weer terug naar zijn oude vertrouwde plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Hef krijgt likje verf van 7,8 miljoen euro
Sluiten