Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 10 dec 2015 / 10:00 uur

De feestneus van pretwinkel Frans Moret gaat af

Frans Moret, Rotterdams meest bekende feestwinkel in de Spaanse Polder, sluit eind deze week de deuren. Na 127 jaar hangt dochter Ellen de feestneus in de spreekwoordelijke boom en sluit ze de deur. Het is mooi geweest, vertelt ze tegen het AD.

Confetti

„Er is iemand die hem opendoet en er is iemand die hem dicht moet doen,” zegt Ellen Moret (56). In 1993 nam ze de zaak in Rotterdam-West van haar ouders over. De Rotterdamse groeide op tussen de pruiken, maskers en gekleurde boa’s. Een makkelijke beslissing om de pretwinkel te sluiten was het dan ook niet. Ze vertelt hoe ze wakker heeft gelegen, maar uiteindelijk toch de knoop heeft doorgehakt.

Feestartikelen

„Mijn moeder is in 2009 overleden, mijn vader 2 jaar later. Dat zij er niet meer zijn, maakt het makkelijker om te stoppen.” De economische crisis, het online shoppen en de toenemende concurrentie in feestartikelen, doen het bedrijf de das om. Tot en met zaterdag mag alles voor de helft van de prijs de deur uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De feestneus van pretwinkel Frans Moret gaat af
Sluiten