Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 7 dec 2015 / 13:43 uur

Dagelijkse reiziger RET goedkoper af met los kaartje

Reizigers die dagelijks veel reizen met de RET, kunnen in sommige gevallen beter losse kaartjes kopen dan een abonnement nemen. Een abonnement kan namelijk veel duurder uitpakken dan een los kaartje. Tussen Den Haag en Rotterdam zijn forenzen beter af met een 3- en 2-dagenkaart. Uit onderzoek van Treinreiziger.nl blijkt dat reizigers tot 20 procent kunnen besparen door de losse verkoop.

Verschil

Treinreiziger.nl vroeg de RET welk abonnement het goedkoopst is bij een dagelijkse reis in de spits tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Zuidplein. Een woordvoerder van de vervoerder stelt dat bij 40 ritten per maand het ‘RET Maandkorting 40%’-abonnement het goedkoopst is.

Maar dat blijkt niet te kloppen. Een abonnement kost 143 euro per maand, terwijl een 3-dagendagkaart, aangevuld met een 2-dagendagkaart slechts 116 euro per maand kost. Met de kaartjes kan de reiziger iedere werkdag onbeperkt reizen met RET.

RET-woordvoerder Frouke Albers erkent dat het goedkoper is om met een 2- of 3-dagenkaart te reizen. „Deze kaarten zijn bedoeld voor incidentele reizigers. Maar het is niet verboden voor forenzen om ze te gebruiken.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dagelijkse reiziger RET goedkoper af met los kaartje
Sluiten