Metro
Metro Binnenland 17 dec 2015 / 15:08 uur

Club Capital: Steve’s Stove

De Amsterdamse Lotte, Rebecca en Rachel – ook bekend van Blog Society – geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Deze keer: Lotte Jansen.

Ik ben gek op stoofpotjes. Maar waar haal je de tijd vandaan om deze lekker lang sudderende gerechten te bereiden? Steven van Boven bedacht de oplossing: Steve’s Stove. Een afhaalrestaurant voor stoofgerechten.

Met al drie vestigingen richt Steve’s Stove zich op de drukbezette Amsterdammer. De winkels en het menu zijn erg overzichtelijk. Op het menu staan vijf broodjes voor de lunch en vijf stoofgerechten voor het diner. Bij je stoofje kun je twee bijgerechten kiezen.

Boeuf bourguignon

Voor de lunch moet je denken aan een broodje met kalfsgehakt en pistachenoten of varkensstoof. Voor het diner aan Steves favoriete gerecht boeuf bourguignon of de coq au vin, ook erg lekker. Het menu wisselt elk seizoen, maar dé klassieker boeuf bourguignon is een blijvertje. Steve kookt met biologische ingrediënten van zo dicht mogelijk bij huis. Ook staat er altijd een vergeten groente op het menu. Op dit moment zijn dat schorseneren.

Bij al deze heerlijke gerechten biedt Steve ook passende drankjes aan, waaronder biologische wijnen. En voor borrelhapjes zoals olijven, gedroogde worst en notenmix kun je hier eveneens terecht.

Keukenprinses

Tijdens deze winterse maanden is Steve’s Stove perfect voor het bestellen van jouw diner. Tip! Bestel voor de feestdagen je diner bij Steve en doe alsof je zelf uren in de keuken hebt gestaan.

Ook nog leuk om te weten: Steve’s Stove is een familiebedrijf dat wordt gerund door Stevens dochters.

Adres Steve’s Stove: Kinkerstraat 73 (West), Beethovenstraat 92 (Zuid), Czaar Peterstraat 135 (Oost), Amsterdam

Cijfer: 8,5
Prijs / Kwaliteit: ****
Eten: ****
Design en ambiance: ****

Lotte Jansen van CuliAmsterdam.nl geeft voor Metro elke week een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Voor andere leuke hotspots in Amsterdam: http://www.culi-amsterdam.nl. Volg CuliAmsterdam ook op Instagram en blijf altijd op de hoogte!

Lees ook: Club Capital over Roopram Roti

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Club Capital: Steve’s Stove
Sluiten