Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 9 dec 2015

City Swim levert 1,8 miljoen euro op

Met de vierde editie van de Amsterdam City Swim is in totaal 1,8 miljoen euro opgehaald voor de stichting ALS. Dit eindbedrag werd gerealiseerd door de steun van 50.000 donateurs, maakte de organisatie vandaag bekend.

Onderzoek

Het opgehaalde bedrag zal besteed worden aan onderzoek naar de oorzaak en oplossing van de ziekte ALS. Ook zal een deel van het geld ingezet worden voor projecten die de kwaliteit van leven van de patiënt moeten verbeteren. Wereldwijde inzet om de oorzaak van de zenuwaandoening te achterhalen heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 ALS-patiënten, daarvan overlijden er gemiddeld 500 per jaar.

Afgelopen september plonsden ongeveer 2500 mensen in de Amsterdamse grachten voor een zwemtocht van 2 kilometer. De volgende editie van de City Swim vindt plaats op 6 september 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
City Swim levert 1,8 miljoen euro op
Sluiten