Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 16 dec 2015 / 15:03 uur

Buren van de Rotterdamse Bieb: Paul Bruggemans

De redactie van Metro Rotterdam zit in de Rotterdamse Centrale bibliotheek, een broeinest van creativiteit en levendigheid. Maar wie zijn die mensen in de bieb? Hoe ziet hun leven eruit? Elke dag stellen we iemand aan je voor.

Naam: Paul Bruggemans
Leeftijd: 18
Opleiding: gymnasium

Wat doe je in de bieb?
Ik ben aan het spijbelen. Ik had eigenlijk wiskundebijles, maar daar had ik geen zin in. Ook moet ik eigenlijk het boek Het Diner van Herman Koch lezen, maar daar had ik ook geen zin in! Dus ik zit hier gewoon stripboeken te lezen.

Welke opleiding ga je kiezen?
Dat weet ik niet. Ik zit nu in de zesde klas, maar ik heb geen idee wat ik precies wil doen. Ik ga hierna sowieso een tussenjaar nemen. Ik had Duits laten vallen op school, maar mijn ouders willen alsnog dat ik Duits ga leren. Daarom word ik in mijn tussenjaar naar Duitsland gestuurd, wat ik zelf ook best leuk vind.

Wat doe je voor je plezier?
Ik zit op basketbal. Het is geen professioneel team, maar het is gewoon leuk om te doen. Daarnaast maak ik muziek. Elektronische beats. Maar ik ben op het moment te verlegen om ze aan iemand te laten horen, misschien komt dat ooit nog. Het is een beetje moeilijk om overal tijd voor te maken, want ik werk hiernaast ook bij La Place. En mijn ouders willen heel graag dat ik goed presteer op school.

Hoe zouden je vrienden je beschrijven?
Als een rustig iemand. Ik ben heel stil en een beetje deel van het meubilair. Mijn haar valt misschien op, maar daar houdt het op. Ik kan wel heftig reageren, tijdens basketbal bijvoorbeeld. Schreeuwen tegen de scheidsrechter. Ook maak ik niks af.

Waar ben jij over tien jaar?
Ik hoop dat ik iets indrukwekkends bereik in mijn leven. Misschien kan ik ervoor zorgen dat er alleen maar schone, duurzame energie wordt gebruikt. Ik wil ook veel reizen en zeker niet in Nederland wonen. Ik heb het hier inmiddels wel gezien. Ik wil avonturen beleven. Waarschijnlijk heb ik dan nog geen kinderen, dus niemand die mij tegenhoudt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buren van de Rotterdamse Bieb: Paul Bruggemans
Sluiten