Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 7 dec 2015 / 16:14 uur

Buren van de Rotterdamse Bieb: Lise-Lotte

Metro zit sinds kort in de Rotterdamse Centrale bibliotheek, een broeinest van creativiteit en levendigheid. Maar wie zijn die mensen in de bieb? Hoe ziet hun leven eruit? Elke dag stellen we iemand aan je voor.

Naam: Lise-Lotte van Reeuwijk
Leeftijd: 24
Opleiding: Commerciële Economie

Wat doe je in de bieb?

Ik werk aan mijn scriptie. Het is hier altijd zo rustig, zeker in de stilteruimte boven. Ik studeer Commerciële Economie in Rotterdam en zit in mijn vierde jaar. Mijn scriptie moet volgende week donderdag af zijn, maar ik probeer alles deze vrijdag al af te hebben. Ik had twee weken geleden even een dipje, maar daar ben ik nu weer overheen. Hard aan het werk, dus.

Wat wil je met deze opleiding bereiken?

Nou, dat weet ik dus nog niet. Ik moest wat kiezen en dit is het geworden. Marketing heeft mij altijd geïnteresseerd en ik heb daar ook wel veel mee te maken. Maar ik mis het sociale aspect er heel erg in. Ik wil met mensen bezig zijn. Misschien doe ik hierna wel een sociale opleiding. Ik ben niet zo goed in langetermijnplannen. Ik zet liever niks vast.

Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Trouw, eerlijk en direct. Ik heb maar twee echt goede vrienden, want ik laat mensen niet snel toe. Ik ben vroeger heel erg gepest en de effecten daarvan raak je niet zomaar kwijt. Maar ik sta altijd klaar voor mijn echte vrienden en ik zou alles voor ze doen. Ook voor mijn familie. Ik ben heel close met mijn familie, dus dat is ook een beetje mijn vriendengroepje.

Hoe is je familie?

We zijn heel open en lief. We kunnen overal over praten en dat waardeer ik enorm. Mijn vader heeft mijn moeder in Spanje ontmoet en in die tijd had je nog geen internet en WhatsApp, dus het contact ging wat moeilijker. Mijn vader sprak geen Engels en mijn moeder is Zweeds. Maar ze hebben vijf jaar lang contact gehad en ze zijn toen getrouwd. Mijn vaders zus is vervolgens met mijn moeders broer getrouwd. Ik weet dat het raar klinkt, maar ze hadden gewoon een klik. En nu zijn we buren. Het klinkt een beetje als een slechte romantische comedy, maar dat is mijn leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buren van de Rotterdamse Bieb: Lise-Lotte
Sluiten