Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 10 dec 2015 / 15:05 uur

Agenten met machinepistolen straks in Amsterdam

Rondom het Nederlandse EU-voorzitterschap worden in Amsterdam in de eerste helft van volgend jaar agenten ingezet met machinepistolen. Volgens een woordvoerder van de politie zal een ‘aantal agenten iets zwaarder bewapend zijn dan normaal”, zo bevestigde hij een bericht hierover in Het Parool.

Marineterrein

Deze speciale eenheden zijn te zien rondom het voormalige marineterrein. De agenten zijn uitgerust met wapens van het type Heckler & Koch MP5, zei de zegsman. Of de aanslagen in Parijs de aanleiding zijn voor deze inzet, kon hij niet bevestigen.

Omwonenden zijn woensdagavond geïnformeerd over de extra maatregelen rondom het voorzitterschap van de Europese Unie.

Scheepvaartmuseum

De bijeenkomsten van de ministers vinden plaats in het Scheepvaartmuseum. Op het naastgelegen marineterrein staat het Europagebouw, een wit paviljoen met een oppervlakte van zo’n 8000 vierkante meter. Dit biedt plaats aan de ambtelijke bijeenkomsten van alle ministeries.

Reageer op artikel:
Agenten met machinepistolen straks in Amsterdam
Sluiten