Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 1 dec 2015 / 13:32 uur

9-jarige Sint-a-songwriter

Wie zoet is krijgt… Een opname in de Wisseloord Studio’s

Klop, klop, klop heet haar Sinterklaashit en wie weet is het de eerste stap van een glanzende carrière. Ze is nog maar negen jaar, Mya Gefferie uit Amsterdam, maar liedjes maken kan ze al als de beste. Ze is verkozen tot leukste sintersongwriter van Nederland en mocht met negen andere, ook hele leuke, sinterklaasliedschrijvertjes haar nummer opnemen in de Wisseloord Studio’s, de iconische plek waar stemmen als The Rolling Stones en de 3 J’s haar voorgingen.

Juiste pepernoten

Tijdens de opname zong Mya onder toeziend oog van haar familie, als een nachtegaaltje en het is dan ook haar droom om ooit een beroemde zangeres te worden. Hieronder het filmpje van de Beyonce in spe en luister hoe ze de juiste pepernoten weet te raken.

‘Terug aan de kinderen’

De zoektocht naar de tien leukste sintersongwriters van Nederland is een initiatief van HEMA. Het warenhuis wil met dit gebaar het Sinterklaasfeest teruggeven aan de kinderen en de tien leukste Sintersongs kunnen vanaf 4 december via Spotify worden beluisterd.

Eerlijk zullen we alles delen

Het liedje van Mya heet ‘Klop, klop, klop’ en gaat over haar klasgenoten en Mya zelf die vol spanning klaarzitten om Sinterklaas en Piet te verwelkomen. In het liedje belooft Myra dat al het snoepgoed dat zij dit jaar krijgen, netjes onder iedereen wordt verdeeld. Mya schreef het liedje vorig jaar al voor Sinterklaas, samen met haar broertje. „Superleuk dat heel Nederland het liedje nu kan horen!” vindt Sinterklaasliefhebber Mya.

Reageer op artikel:
9-jarige Sint-a-songwriter
Sluiten