Merel Rietveld
Merel Rietveld Binnenland 14 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

5 tips om een kamer in Amsterdam te vinden

Op zoek naar een kamer in Amsterdam en lijkt de zoektocht uitzichtloos? Geef de moed dan niet op! Met deze 5 tips van Metro kom je er wel.

Met het gebruiken van Kamernet, het grootste kamernetwerk van Nederland, kom je al een heel eind. Maar er zijn meer manieren om aan een kamer in de hoofdstad te komen.

1 Amsterdam Community

Sluit je aan bij de Facebook-groep Zoekt kamer in Amsterdam Community en je tijdlijn staat voortaan vol met berichtjes van verhuurders. Omdat Facebook een veel gebruikt medium is, heb je vaak snel contact en een afspraak voor een bezichtiging is dan zo gemaakt.

Ook handig: je kunt even spieken wie je eventuele huisgenootjes zijn, zien of je daarbij zou passen en zo uitblinken op de hospiteeravond.

2 Schreeuw het van de daken

Laat iedereen weten dat je het huis uit wil en wel zo snel mogelijk! Er is altijd wel iemand die iemand kent met een kamer voor jou. Een voorkeurspositie is daarnaast ideaal.

Heel cliché, maar meerdere ogen en oren vangen ook meer op.

3 Ik eis!

Nee. Je hebt niets te eisen. Of in ieder geval geen balzaal van 100 m2. De run op kamers in Amsterdam is zo enorm dat je jouw eisenlijstje beter wat kunt flexibiliseren. Even genoegen nemen met een tijdelijk krot en je zal zien dat je ineens een paar maanden later tegen je paleisje aanloopt.

4 Buiten de ring

Je kunt er ook voor kiezen om net buiten de ring te gaan wonen. Zo kom je in het circuit terecht en spreek je zelf opeens iemand die van een mooie kamer af moet.

5 Niet opgeven

De kunst van het op zoek gaan naar een kamer in Amsterdam is om niet op te geven. Ben je niet uitgekozen na een hospiteeravond? Dan was het waarschijnlijk niet het huis dat bij je paste. Jammer, volgende huis beter.

Soms is het ook even goed om na een tijdje hard zoeken afstand te nemen en je zoektocht op een laag pitje te zetten. Je zal zien, er komt vanzelf iets op je pad!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 tips om een kamer in Amsterdam te vinden
Sluiten