Rens Oving
Rens Oving Binnenland 9 nov 2015 / 12:52 uur

Zwarte Piet in z’n eentje niet welkom bij politie

Op Amsterdamse politiebureaus is Zwarte Piet vanaf dit jaar alleen nog maar welkom in het bijzijn van gekleurde pieten.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van een interne politienota.

Kleurenpiet

Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg zou aan al zijn chefs hebben gemeld dat zwarte pieten tijdens het vieren van Sinterklaas op het bureau, in het bijzijn van de kinderen van agenten, niet meer alleen zijn toegestaan.

„Vanuit het thema ’in- en uitsluiting’ adviseer ik dringend aan de sectorhoofden, teamchefs en medewerkers om de onderdelen die als discriminerend worden ervaren, weg te laten uit de sinterklaasviering. Zo kunnen bijvoorbeeld aan de figuur Zwarte Piet meerdere kleuren worden gegeven”, citeert de krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwarte Piet in z’n eentje niet welkom bij politie
Sluiten