Anaïs Vije
Anaïs Vije Binnenland 26 nov 2015 / 11:25 uur

Yvette start voedselbank, maar dan voor honden

Yvette de Groot uit Den Bommel begint volgende week een voedselbank, maar dan voor honden. De 66-jarige bulldogliefhebster zamelt voer in om mensen die krap bij kas zitten te helpen hun ‘beste vriendje’ te verzorgen.

Al drie jaar vangt Yvette met haar stichting ‘Yvette’s Engelse Bullenhuisje’ bulldogs op van baasjes die de diertjes niet meer kunnen houden. „De laatste tijd hoor ik steeds meer verhalen van mensen die niet meer voor hun viervoeter kunnen zorgen. Bijvoorbeeld door een scheiding of door de crisis. Die mensen zitten al zo erg in de problemen en moeten dan alsnog hun hond weg doen. Ik wil ze graag helpen.”, vertelt Yvette.

Donaties

Yvette heeft contact met verschillende bedrijven die haar hondenvoer leveren. „Dat zijn bijvoorbeeld kapotte of overgebleven spullen.” De hondenliefhebster heeft al een aardige hoeveelheid hondenvoer in geslagen. „Tot nu toe heb ik ongeveer tien zakken. Ik weet niet precies hoeveel mensen zich aanmelden, dus ik hoop dat er nog meer donaties binnenkomen.”

De stichting van Yvette krijgt geen subsidie. Ze kan haar werk voortzetten door de gulle giften die ze krijgt. Er is geen geld om het hondenvoer naar de hondenbaasjes te brengen dus kunnen ze het voer bij haar thuis ophalen. „Ik wil wel controleren of er niet gefraudeerd wordt. Van te voren vraag ik een bewijs van schuldsanering, legitimatie en een bewijs dat de persoon hondenbelasting betaalt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yvette start voedselbank, maar dan voor honden
Sluiten