Job Halkes
Job Halkes Binnenland 11 nov 2015 / 10:45 uur

Wethouder: Coolsingelpoort blijft op Binnenwegplein

De Coolsingelpoort op het Binnenwegplein blijft daar gewoon staan. Dat heeft wethouder Ronald Schneider van Stedelijke Ontwikkeling laten weten. Het Erasmus MC wilde de poort van het in de oorlog weggebombardeerde ziekenhuis verhuizen naar een nabijgelegen park.

Eerder lieten raadsleden al weten niets in de verplaatsing te zien, maar volgens de wethouder is dat ook niet nodig, want het stadhuis heeft geen verzoek ontvangen van het Erasmus MC. „Dus de poort blijft staan waar hij nu staat. Hij staat daar niet voor niets. Als je de Coolsingelpoort weghaalt van de Lijnbaan, haal je een stuk van de geschiedenis van Rotterdam weg. Dat gaat niet gebeuren”, aldus zijn woordvoerder tegenover dichtbij.nl.

De ophef ontstond nadat er een brief opdook van de Bond Heemschut. Daarin werd gesproken over de mogelijke verplaatsing van de historisch poort. De VVD wil van de wethouder weten hoe de vork nu precies in de steel zit en heeft vragen gesteld.

Lezers steunen wethouder

Overigens is een ruime meerderheid van de lezers van Metro het met de wethouder eens. Uit een online poll op deze website blijkt dat 80 procent het Binnenwegplein de beste plek vindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wethouder: Coolsingelpoort blijft op Binnenwegplein
Sluiten