Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 24 nov 2015 / 17:25 uur

Uitzendbureau belooft huurwoning bij nieuwe baan

Niet meer jarenlang op een wachtlijst staan of talloze hospiteeravonden afstruinen voor een woonruimte in Amsterdam. Het is nu mogelijk door een bijzonder aanbod van uitzendbureau YoungCapital: trainees die een baan weten te veroveren, krijgen daar een huurwoning bij.

Woonlast

Het uitzendbureau is tot de conclusie gekomen dat zij geschikte kandidaten voor vacatures in Amsterdam regelmatig moet afwijzen, omdat zij de woonlasten in de hoofdstad niet kunnen betalen of te ver weg wonen.

Zonde

Hierdoor gaat veel talent verloren en dat is zonde, vindt Ineke Kooistra, CEO van het uitzendbureau. ,,Wij hebben juist nu veel boeiende traineeships en banen voor starters in de IT en Finance. Als we dan schaars talent hebben gevonden dat tweehonderd kilometer van Amsterdam woont, houdt het op als zij geen betaalbare woonruimte kunnen vinden.’’ Dat is slecht nieuws voor een groeiende stad als Amsterdam, want die is juist gebaat bij het aantrekken van mensen uit sectoren als IT en Finance.

Lees ook: Gemiddeld 8 jaar wachten op sociale huurwoning

Oplossing

Om het probleem van de woonlasten én de afstand te overbruggen, is het uitzendbureau een samenwerking aangegaan met wooncomplex Sayhaey de Klieverink, de eerste van een nieuw woonconcept, in Amsterdam-Zuidoost. Als trainees nu in dienst komt bij een detacheringslabel, dan krijgen zij daar een bescheiden huurwoning bij. Daar gaat alleen wel eerst een strenge selectieprocedure aan vooraf: je moet tussen de 18 en 26 jaar oud zijn, een betaalde baan hebben, over genoeg sociale vaardigheden beschikken en aandacht hebben voor je leefomgeving. Een flink pakket, maar je omzeilt er wel een eventuele wachttijd van vijftien jaar mee.

Bruisende leefomgeving

Het wooncomplex, wat een initiatief van de Haerzathe Groep is, opent de deuren in januari aan de Karspeldreef. De samenstelling van bewoners moet de buurt een impuls gaan geven en daar is Huub Feijen, partner van de Haerzathe Groep, veel aan gelegen. Hij wil daarom ook niet enkel ambitieuze starters uit de provincie. ,,Ook nodigen we nadrukkelijk ambitieuze starters uit Zuidoost zelf uit, zodat er direct verbinding is met de buurt. We willen echt een bruisende leefomgeving creëren voor starters op de arbeidsmarkt met allerlei verschillende achtergronden.”

Als het concept bevalt, dan overweegt YoungCapital om het ook in andere steden te introduceren waar starters moeilijk aan een woonruimte kunnen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Uitzendbureau belooft huurwoning bij nieuwe baan
Sluiten