Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 29 nov 2015 / 16:00 uur

Twintig aanhoudingen bij betoging Pegida Rotterdam

Twintig mensen zijn er zondagmiddag opgepakt tijden de Pegida-betoging die plaatsvond onder de Erasmusbrug. Dat laat de politie op Twitter weten.

Betogers werden voornamelijk vanwege het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs, het overtreden van het samenscholingsverbod en het niet opvolgen van politiebevelen aangehouden. De arrestaties werden vooral bij de tegendemonstranten van Pegida verricht.

Kletsnat

De politie ging zondagmiddag in een kletsnat Rotterdam massaal de straat op om de aangekondigde betoging van Pegida in goede banen te leiden. Bij het centraal station en elders in de stad waren vele tientallen agenten, ME’ers en politiemensen in burger op de been om de arriverende anti-islambetogers maar ook hun tegenstanders in de gaten te houden.

‘Rustige sfeer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twintig aanhoudingen bij betoging Pegida Rotterdam
Sluiten