Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 2 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Stationsplein Rotterdam deels onder water door lek

Het stationsplein in Rotterdam heeft vanochtend deels onder water gestaan door een lek in een drinkwaterleiding. Vermoedelijk werd bij graafwerkzaamheden een de leiding van waterbedrijf Evides geraakt. Een deel van het plein kwam blank te staan.

‘Spontaan gesprongen’

Het gaat om een leiding tussen het Nationale Nederlanden-gebouw en de tramhaltes. Het personeel van het aannemersbedrijf dat op dit moment op het stationsplein aan het werk is, beweert tegen RTV Rijnmond dat de waterleiding spontaan zou zijn gesprongen.

‘Huishoudens hebben water’

Waterbedrijf Evides was snel ter plaatse en kon de leiding, die kort voor zeven uur werd geraakt, kon om half acht weer dichten. Alle huizen en bedrijven in de omgeving hebben water, laat Evides weten. Wat er precies gebeurd is wordt onderzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stationsplein Rotterdam deels onder water door lek
Sluiten