Job Halkes
Job Halkes Binnenland 23 nov 2015 / 16:41 uur

‘Sociale veiligheid in ov Rijnmond onvoldoende’

Reizigers in het openbaar vervoer in Rotterdam, Schiedam, Ridderkerk, Albrandswaard en Lansingerland scoren slecht als het gaat om de sociale veiligheid in het openbaar vervoer. Dat valt te lezen in de Veiligheidsscan openbaar vervoer van kennisplatform CROW-KpVV.

In de veiligheidsscan worden gegevens van incidenten in het openbaar vervoer gecombineerd met het oordeel van reizigers en personeel. Gemeentes kunnen maximaal een 5 scoren en minimaal een 1. Rotterdam, Schiedam en Ridderkerk krijgen een 1 in het onderzoek.

De hoogste waardering ging naar 13 gemeentes in het land. In de regio Rijnmond is de hoogste score een 4. Die score is voor de gemeente Midden-Delfland. Andere steden in het land die een 1 kregen, zijn onder meer Almere en Den Haag.

Samenwerking

De veiligheidsscan is een samenwerking van belangrijke openbaar vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Sociale veiligheid in ov Rijnmond onvoldoende’
Sluiten