Anaïs Vije
Anaïs Vije Binnenland 11 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Rotterdamse saxofonist speelt in fietserstunnel CS

De 58-jarige Rotterdamse saxofonist Arjo van Klaveren is regelmatig te vinden in de fietserstunnel onder Rotterdam Centraal. Hij speelt daar ‘catchy’ tunes van jazz tot pop, met als publiek: de voorbijrijdende fietsers. „Het klinkt alsof je in een kerk of een hal speelt. Je hoort je eigen spel steeds terug. De klanken galmen prachtig door de tunnel!”

„Voorheen speelde ik gitaar in de tunnel en zong daarbij. Dat klonk al goed door de akoestiek, alleen moest ik erg hard zingen om boven al het geluid uit te komen. Van Klaveren besloot zijn saxofoon er eens bij te pakken: „en dat was helemaal het einde!”
Met de klanken die door de tunnel galmen fleurt Van Klaveren voorbijgangers helemaal op. „De meeste mensen die langsfietsen zie ik alleen maar lachen”, vertelt de saxofonist. Zo kwam er eens een jongen naar hem met een bijzonder verzoek. “Zijn vriendin was die dag jarig. Hij vroeg of ik een verjaardagsliedje wilde spelen zodat hij het kon opnemen en aan zijn vriendin kon laten zien.”
De meesten kunnen het tunnelconcert van Van Klaveren wel waarderen, voor anderen zijn de klanken iets te veel van het goede. „Soms zijn er wel eens oudere mensen die langs lopen met hun handen over hun oren. Zij vinden het geluid te hard.”

Bekend gezicht

Dat Arjo een bekende saxofonist begint te worden, blijkt duidelijk uit de reacties van voorbijgangers. „Sommigen komen zelfs koffie brengen, je kent het wel die Starbucksbekertjes”, vertelt Van Klaveren enthousiast. "Vaak sta ik met voorbijgangers te kletsen of kom ik eens een collega tegen. Ik word wel redelijk herkend", lacht Van Klaveren bescheiden.

RTV Rijnmond maakte een video van de saxofonist:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdamse saxofonist speelt in fietserstunnel CS
Sluiten