Anaïs Vije
Anaïs Vije Binnenland 15 nov 2015 / 13:35 uur

Rotterdammers zoeken naar manier om te verwerken

Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR) organiseert zondag een bijeenkomst om Rotterdammers bij elkaar te brengen en om te kijken wat ze kunnen betekenen voor de stad. „Door de aanslagen zijn mensen geschrokken. Het komt allemaal dichtbij. We willen er met elkaar naar kijken en alle bewoners erbij betrekken”, vertelt Leonieke Schouwenburg, woordvoerder PBR.

De organisatie wil bespreken of ze misschien een stille tocht of informatiebijeenkomst gaat organiseren. „We willen kijken waar de stad behoefte aan heeft", legt Schouwenburg uit. „Het is belangrijk dat niet één partij daarover beslist. We willen er met elkaar naar kijken en alle groepen bewoners erbij betrekken. Niet alleen moslims of ouderen."

Tijdens de bijeenkomst zal er kort stil worden gestaan bij de aanslagen in Parijs en in Beiroet. Ook wordt er door verschillende sleutelfiguren kort gesproken. „En wordt er gekeken naar wat er leeft onder de bewoners van Rotterdam."

De verwachting is dat er zo’n dertig tot veertig mensen aanwezig zullen zijn tijdens de bijeenkomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammers zoeken naar manier om te verwerken
Sluiten