Anaïs Vije
Anaïs Vije Binnenland 16 nov 2015

Rotterdammers maken tafels van oude skateboards

Van oude skateboards nieuwe meubels maken. Het kan! Twee Rotterdamse ondernemers die werken onder de naam Focused creëren sinds kort de modernste tafels van oude, kapotte skateboards.

De Rotterdamse skaters Jeroen Dekker (40) en Danilo Nedic (40) zijn de ontwerpers van de tafels. „Als mensen onze tafels zien, willen ze er meestal eerst aan voelen. Ze zijn gefascineerd door de strepen en de warme uitstraling van het kleurrijke tafelblad”, vertelt Nedic.

Skateboards worden in strookjes gezaagd, tegen elkaar geperst en gelijmd. Zo vormen tientallen boards een tafelblad voor een eetkamertafel of een salontafel. „Qua design hebben we ons laten inspireren door constructies die gebruikt worden bij het bouwen van skateparken. In Nederland worden oude skateboards na het kopen van een nieuwe vaak achtergelaten bij de skateshops. We halen daarom ook vaak ladingen op bij de winkels.”

Nieuw leven

Oude skateboards een nieuw leven geven. Dat is het idee van de twee ondernemers. De inspiratiebron voor het maken van de tafels is de Japanse kunstenaar Haroshi. Hij vervormt oude skateboards naar kunstobjecten, zo is te zien op zijn Instagramaccount.

Meubels

In de toekomst willen de mannen niet alleen bij de drie formaten tafels houden. Een bankje, stoelen en kasten staan op de planning. „We moeten rekening houden met beperkingen van de techniek, maar daarbinnen is veel mogelijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdammers maken tafels van oude skateboards
Sluiten