Anaïs Vije
Anaïs Vije Binnenland 23 nov 2015 / 10:17 uur

Rotterdam zoekt beste chauffeur van de stad

Over de stoep rijden, verkeerd parkeren en bumperkleven: het valt allemaal onder asociaal rijgedrag. Voor de Markthal is dat woensdagmiddag in ieder geval niet te zien, want daar strijden dan Rotterdammers om de titel ‘Beste Chauffeur van het Centrum’.

Iedereen die over een rijbewijs beschikt kan meestrijden voor de titel. De wedstrijd start met een gezamenlijk theorie-examen. De tien deelnemers die de test het best hebben gemaakt, mogen vervolgens het verkeersparcours afleggen. De deelnemer die dat het best doet mag zichzelf beste chauffeur van het centrum noemen en wint een slipcursus.

Activiteiten

Voor de Markthal kunnen voorbijgangers tevens meedoen aan oversteeklessen, een alcohol-simulatieparcours, e-biketrainingen, ogen- en orentests, een fietsendief in actie en ongevallensimulatietests.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam zoekt beste chauffeur van de stad
Sluiten