Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 27 nov 2015 / 10:16 uur

Poortugaalse dreumes met down is model

De 22 maanden oude Liva uit Poortugaal is sinds kort fotomodel. Behalve helderblauwe ogen en lichtblond haar, heeft het meisje ook het syndroom van Down.

Trots

Geïnspireerd op Madeline Stuart, het Australische model met down, gaf moeder Stephanie Moonen haar dochter op voor een modellenwedstrijd voor kinderen. ,,Waarom ook niet, dacht ik’’, zegt ze tegen het AD. Maar ondanks deze positieve instelling kwam het als een verrassing dat Liva uit ruim 2000 inzendingen werd gekozen. ,,We zijn ontzettend trots. Het is mooi dat mensen ervoor openstaan’’, aldus vader Lennie Moonen.

Lief gezichtje

De dreumes is nu één van de gezichten van baby-en kinderkledingwinkel Mi Toetie. ,,Haar gezichtje is zo lief, dat ik haar gewoon moest kiezen’’, vertelt eigenaresse Daniëlle van Uden.

Hit

De eerste foto’s, die door Stephanie zijn gemaakt, staan inmiddels op de facebookpagina van de winkel en zijn een hit. De door Liva gepromote kleding vliegt volgens het AD over de toonbank. In januari staat een professionele fotoshoot gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poortugaalse dreumes met down is model
Sluiten