Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 4 nov 2015

Opvang uitgeprocedeerde asielzoekers A’dam raakt vol

De opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam begint uit zijn voegen te barsten. Het opvangen van deze asielzoekers is zelfs zo problematisch, dat burgemeester Eberhard van der Laan verwacht dat hij binnenkort omliggende gemeentes om hulp moet gaan vragen. Dat heeft hij gezegd in de gemeenteraad.

Lees ook: Record aantal asielzoekers in Nederland

Aanzuigende werking

In Amsterdam worden uitgeprocedeerde asielzoekers (mensen waarbij asielaanvraag is afgewezen en daarom terug moeten naar het land van herkomst) sinds eind december opgevangen in twee verschillende bed-bad-broodlocaties. Samen bieden die locaties plek voor 135 mensen, maar die beginnen dus vol te raken en Van der Laan wil dat aantal ondanks aandringen van GroenLinks niet uitbreiden. Hij is immers bang voor een aanzuigende werking.

Lees ook: Wat krijgt een asielzoeker?

135

De burgemeester wil absoluut niet dat er mensen op straat komen te slapen, maar hij is stellig in het aantal van 135 plekken. „We zijn alert op de problemen, niemand mag op straat slapen, maar 135 is 135.” Bij welke gemeentes Van der Laan gaat aankloppen voor hulp, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opvang uitgeprocedeerde asielzoekers A’dam raakt vol
Sluiten