Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 26 nov 2015 / 10:31 uur

Oer-Hollandse snackmuur in deftigste straat A’dam

In een straat waar protserige merken als Cartier, Louis Vuitton en Prada op de voorgevels prijken zou je het niet zomaar verwachten, maar óók in de P.C. Hooftstraat kun je sinds vandaag ‘lekker normaal’ een snack uit de Febomuur trekken.

De snackbar vindt dat zij qua kwaliteit in hetzelfde straatje thuis hoort als een paar van de duurste merken van de wereld. Daarom heeft Febo een plekje gevonden waar zij hun iconische automatiek (duur woord voor snackmuur) kunnen uitbaten.

Locatie

De locatie in de straat is al even verrassend als de combinatie Febo-P.C. Hooftstraat. Tussen twee winkels in, waar je het totaal niet zou verwachten, is vandaag op de plek van een smalle, zwarte deur een snackmuur verrezen.

Lees ook: Nieuw: een frikandel speciaal op een pizza

Reacties

De buren van de snackmuur juichen de komst van de automatiek in ieder geval van harte toe. Laura, de rechterbuurvrouw, ziet het wel zitten. ,,Ik vind het wel grappig. We zijn goed geïnformeerd en uitgenodigd om gezellig een kroketje mee te komen eten.’’

Maureen, de linkerbuurvouw, is nog iets enthousiaster. ,,Eindelijk een budgetvriendelijke snack in de buurt. Nu moeten we nog helemaal naar de Overtoom of de Van Baerlestraat lopen om betaalbaar te snacken.’’

Lees ook: Overlast en kansen bij verbouwing P.C. Hooft

Hoewel je ’s Neerlands bekendste snackbar niet direct zou verwachten in een gigantisch dure en sjieke winkelstraat, vindt voorbijganger Jerrel de komst niet meer dan logisch. ,,De Febo is voor iedereen. Ook de mensen die hier winkelen houden van een kroketje op zijn tijd.’’ Degene die naast Jerrel loopt ziet de humor van het contrast wel in, met een brede lach op zijn gezicht: ,,Ik vind het hilarisch, wat een verhaal!’’

Kritisch

De reacties zijn echter niet alleen maar enthousiast. Zo vindt Solaiman, die in de straat aan het winkelen is, een snackmuur in de PC een beetje misplaatst. ,,Ik vind het niet kunnen, het past hier niet. De Febo is goedkoop en dat is slecht voor het imago van de straat. Hier horen alleen maar dure restaurants; het is tenslotte een sjieke straat.’’

De automatiek is om 09:00 geopend door sterrenchef Ron Blaauw en tijdens dat officiële moment werden, hoe kan het ook anders, de eerste kroketjes alvast weggepeuzeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Oer-Hollandse snackmuur in deftigste straat A’dam
Sluiten