Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 1 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

McDonald’s Coolsingel: eerst lelijkste nu de mooiste

Wat ooit het stempel lelijkste pand van Rotterdam kreeg, is nu uitgeroepen tot mooiste ontwerp. De McDonald’s aan de Coolsingel is door het German Design Council verkozen tot ‘world’s fanciest McDonald’s’ en heeft daarvoor een German Design Award 2016 gekregen.

De German Design Award, die sinds 2012 bestaat, is de belangrijkste internationale designprijs die wordt uitgereikt. Elk jaar worden communicatie- en productontwerpen die ‘baanbrekend zijn in het internationale design landschap’ beloond.

Van lelijk eendje naar mooie zwaan

Het gebouw transformeerde de afgelopen jaar van lelijk eendje tot mooie zwaan. Het Rotterdamse Mei architects and planners werd aangesteld om dat te bewerkstelligen. „Het nieuwe gebouwvolume is zo getailleerd en geleed dat het achtergelegen monumentale postkantoor weer zichtbaar is. Het gebouw heeft een zo compact mogelijke kern met daaromheen een glazen gevel van 6,20 meter hoge, ontkleurde glaspanelen. Dankzij een volledige transparante entreelobby, met ingangen aan drie zijden, loopt de openbare ruimte als het ware door in het gebouw.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
McDonald’s Coolsingel: eerst lelijkste nu de mooiste
Sluiten