Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 7 nov 2015 / 19:03 uur

Matige opkomst bij laatste training Feyenoord

Feyenoord kon zaterdagochtend op minder support vanaf de tribune rekenen dan gewoonlijk bij de laatste training voorafgaand aan de wedstrijd tegen aartsrivaal Ajax. Enkele honderden supporters kwamen dit keer naar De Kuip. Normaal zijn er veel meer Feyenoordfans bij zo’n training aanwezig om hun voetbalclub op te peppen voor De Klassieker in de Eredivisie. Dat meldt RTV Rijnmond zaterdagmiddag.

Vuurwerk

Volgens de omroep zijn veel supporters bewust niet naar de training gekomen, omdat ze vinden dat deze moet worden afgewerkt op Varkenoord, waar traditioneel veel vuurwerk werd afgestoken. In De Kuip is dat niet toegestaan, evenals de verkoop van fakkels. Feyenoord wil hiermee een eenduidig beleid voeren ten opzichte van vuurwerk en bovendien is de club aansprakelijk bij eventuele calamiteiten.

Ongenoegen

Op social media wordt volop ongenoegen geuit onder Feyenoorders. Zo laat supportersgroep Vak W, die in het verleden vaak het initiatief nam van sfeeracties rond trainingen, weten dat dit de druppel was.

https://twitter.com/i/status/662930670289887232

https://twitter.com/i/status/662984915252850688

https://twitter.com/i/status/662939490152001536

Lege tribune, mét vuurwerk

Youtubegebruiker Patje030 filmde de training en plaatste de video waarop een niet al te volle tribune te zien is met de tekst: „Normaal gesproken komen er naar de laatste training van Feyenoord voor Feyenoord – Ajax duizenden supporters naar De Kuip om Feyenoord op scherp te zetten voor de wedstrijd van het jaar. Hoe anders was dat op deze regenachtige zaterdagochtend met dank aan het Feyenoord bestuur?” Op de beelden is tevens te zien dat, hoewel Feyenoord vuurwerk verbiedt, er toch traditiegetrouw wat wordt afgestoken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Matige opkomst bij laatste training Feyenoord
Sluiten