Job Halkes
Job Halkes Binnenland 18 nov 2015 / 18:44 uur

Hoek van Holland krijgt impuls met nieuw park Landal

Hoek van Holland krijgt er een bungalowpark bij. Vanaf februari openen de eerste twintig strandhuisjes van Landal Greenparcs de deuren. De luxe bungalows staan direct aan het strand. Het park moet uiteindelijk gaan bestaan uit 74 woningen.

Er komen twee type woningen, geschikt voor vier of zes personen. „Strandhuizen zijn helemaal in. Hoek van Holland is zo’n centrale, populaire strandlocatie dat we een enorme vraag verwachten”, vertelt Erik van Essen, commercieel directeur van Landal Greenparks. Hij wijst daarbij naar het eerste park met strandhuisjes in Julianadorp aan Zee. „Dat wordt ieder jaar populairder en is binnen de kortste tijd volgeboekt. Op het strand leven en logeren en genieten van zonsondergangen met het geluid van de branding zijn bijzondere belevenissen.”

Volgens woordvoerder Jeannette ten Kate van Landal heeft een projectontwikkelaar de huisjes aangeboden. „Dat gebeurt wel vaker, maar deze vonden wij heel goed passen bij ons concept en voldoen aan de eisen die wij stellen.” De bungalows zijn per twee geschakeld. „Op de bovenverdieping is het slaapgedeelte en beneden het leefgedeelte.” Het wordt een luxewoning met onder meer een Nespresso-apparaat en een vaatwasser. „Maar uniek is de glazen pui, waardoor je ’s avonds de zon onder ziet gaan en ’s ochtends de zee als eerste kunt zien.”

Metro naar park

Naast een receptie komen er verder geen voorzieningen op het park. „Maar in de omgeving is genoeg te doen”, aldus Ten Kate. En dankzij het nieuwe metrostation van de Hoekse Lijn stopt de metro straks pal naast het park. „Veel klanten komen met de auto, maar het openbaar vervoer wint aan populariteit. Dit wordt inderdaad ons eerste park dat per metro te bereiken is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoek van Holland krijgt impuls met nieuw park Landal
Sluiten